Ingredientai
- Miltai 400 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Grietinėlė 100 ml tešlai
- Cukrus 150 g 100 g - tešlai ir žiupsnelis - įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Soda 1 arbat. š. tešlai
- Obuoliai 2 vnt. įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Visus produktus išminkykite. Iš tešlos padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių atšalti.
2. Tešlą iškočiokite, įdėkite į riebalais pateptą apskritą kepimo formą, užlenkite skritulio kraštus. Kiškite į vidutinio karštumo orkaitę apkepti.
3. Ant apkepusio papločio pridėkite nuluptų ir sutarkuotų obuolių.
4. Viršų pabarstykite cinamonu, cukrumi ir kiškite atgal į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“