Ingredientai
- Malta mėsa 1 kg avienos arba jautienos (mėsą galima maišyti perpus); kebabams
- Svogūnai 2 vnt. smulkiai tarkuoti; kebabams
- Kedrinės pinijos 125 g sausoje keptuvėje paskrudintų, kebabams
- Raudonėliai 2 arbat. š. smulkiai kapoto šviežo; kebabams
- Kuminai 1 arbat. š. malto; kebabams
- Kalendros 1 arbat. š. maltos; kebabams
- Druska 1,3 arbat. š. 1 kebabams ir 0,3 padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis kebabams
- Jogurtas 600 ml natūralaus; padažui
- Pomidorai 5 vnt. gerai prinokę; padažui
- Mėtos 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų; padažui
- Kajeno pipirai 0,5 arbat. š. padažui (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite padažą: dubenyje sumaišykite jogurtą, smulkiai supjaustytus pomidorus, mėtas, kajeno pipirus ir druską, išmaišykite, uždenkite dubenį ir laikykite šaldytuve iki tol, kol reikės patiekti.
2. Маltą mėsą susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kad ji primintų kuo vientisesnę masę, sudėkite į didelį dubenį. Dėkite į mėsą tarkuotus svogūnus, kedrinių pinijų riešutus, žoleles, prieskonius ir druską, viską labai gerai išmaišykite.
3. Padalykite mėsą į 8 dalis ir, formuodami pailgas „dešreles“, aplipinkite ja aliejumi pateptus iešmus.
4. Iešmus su kebabais dėkite ant gerai įkaitinto grilio ir ant stiprios ugnies vartydami kepkite 10–12 min. – kol mėsa bus visiškai iškepusi, gražiai paskrudusi.
5. Prieš patiekiant nuimkite kebabus nuo iešmų, patiekite juos su pasiruoštu jogurtiniu padažu, gaiviomis salotomis, pakepinta pita ar panašaus tipo duonele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis