Ingredientai
- Bulvės 500 g virtos su lupenomis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Krakmolas 100 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį tešlai ir įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį tešlai ir įdarui
- Bulvių prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Kopūstai 400 g rauginti
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 100 g keptos marinuotos arba paprastos
- Svogūnai 1 vnt. arba 2
- Česnakai 2 skiltelės
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu).
- Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberkite prieskonių, įmuškite kiaušinį.
- Kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepkite svogūną, sutarkuotą morką, šoninę ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką. Visas daržoves šiek tiek patroškinkite, kol suminkštės ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Sudėkite troškintus kopūstus ir viską gerai išmaišykite, patroškinkite su daržovėmis apie 5 min. Įdarui leiskite atvėsti.
- Formuokite blynus, dėkite įdaro ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine, pagardinta druska ir pipirais.
P. S. Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „remember every moment“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita