Ingredientai
- Krevetės 500 g šaldytos tigrinės
- Miltai 150 g kukurūzų
- Kokosų drožlės 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt. baltymai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sultys 3 valg. š. rūgščių apelsinų
- Alyvuogių aliejus 1 st.
Kaip gaminti
1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis.
2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų.
3. Po vieną krevetę imkite už uodegėlės, pavoliokite miltuose, paskui plaktuose kiaušinių baltymuose, galiausiai – kokosų drožlėse. Dėkite į puodą su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir virkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Tiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mangų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita