Ingredientai
- Miltai 1 puodelis 236ml
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kokosų drožlės 1 puodelis 1/4
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Brendis 2 valg. š. tinka ir degtinė
- Rikotos sūris 250 g
- Aliejus 1 l augalinio - kepimui
Kaip gaminti
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą.
- Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
- Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės nustatykite vidutinę temperatūrą.
- Šaukštu kabinkite tešlos ir leiskite į aliejų spurgytes.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
- Išvirusias spurgytes nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Pagal pageidavimus pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita