Ingredientai
- Kokosų drožlės 170 g nesaldintų
- Kokosų aliejus 50 g
- Medus 2 valg. š.
- Juodasis šokoladas 100 g be pridėtinio cukraus (70%)
- Druska 3 žiupsnelis stambios, jūros
- Vanilės lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Išlydykite kokoso aliejų, į jį dėkite kokoso drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1–2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.
2. Inde virš garų išlydykite šokoladą.
3. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Užbarstykite truputį jūros druskos. Ir viskas!
Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!