Ingredientai
- Migdolai 40 g pirmam sluoksniui
- Datulės 40 g Medjool, be kauliukų; pirmam sluoksniui
- Kokosų aliejus 5 g nerafinuoto; pirmam sluoksniui
- Kokosų pienas 1 vnt. skardinė; reikės 60 g kremo; antram ir trečiam sluoksniams
- Trinta kokosų masė 120 g antram ir trečiam sluoksniams
- Tofu 60 g šilkinio; antram ir trečiam sluoksniams
- Klevų sirupas 40 g ir dar vienas šaukštelis; antram ir trečiam sluoksniams
- Mėlynės 30 g antram ir trečiam sluoksniams; ir dar šiek tiek papuošimui
Kaip gaminti
Reikės silikoninės mini keksiukų formelės, kur viršaus skersmuo – 4,5 cm arba metalinės, bet prieš tai ją reikės iškloti maistine plėvele.
1. Trintuvo inde susmulkiname migdolus, dedame datules, kokosų aliejų ir sukame, kol susidarys smulkūs trupiniai. Rankomis suspaudžiame saują trupinių – jeigu sukimba, pagrindas pavyko, jei ne, dedame dar vieną datulę ir sukame, kol trupiniai sukibs.
2. Gautą masę dedame į formeles, tolygiai paskirstome, paspaudžiame.
3. Į puodą dedame mėlynes ir 1 šaukštelį klevų sirupo. Verdame ant vidutinės ugnies. kol uogos suminkštės ir pradės panašėti į uogienę.
4. Trintuvo inde išsukame kokosų masę (prieš tai ją susmulkinę) su šilkiniu tofu, kokosų kremu (60 g) ir klevų sirupu iki kreminės konsistencijos. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Po šaukštelį antrojo sluoksnio dedame ant pirmojo. Į kiekvieno kąsnelio vidų dedame po mėlynę.
5. Likusią masę trintuvo inde išsukame su virtomis mėlynėmis. Trečią sluoksnį dedame ant antro sluoksnio. Ant viršaus galima dėti šviežių mėlynių, bet nebūtina.
Desertą laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.
Maži patarimai:
- Kokosų pieno skardinę įdėkite į šaldytuvą, kad skardinės viršuje esantis kokosų kremas sustingtų. Kokosų pieno skardinės apačioje esančio skysčio nenaudosime.
- Kąsnelių spalva priklausys nuo mėlynių, tad kartais gali būti labai stipri kartais šiek tiek pastelinė.
- Trintos kokosų masės specializuotose parduotuvėse galite rasti pagal anglišką pavadinimą „creamed coconut“, nes dažnai vertimai į lietuvių kalbą yra netikslūs ar nevienodi. Tai trapi, bet formą išlaikanti masė, kuri skiriasi nuo kokosų kremo ar kokosų aliejaus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis