Ingredientai
- Morkos 4 vnt. didelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 4 valg. š. 4-5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 60 ml
- Kefyras 1 st. 1,5 st.
- Soda 5 g
- Kokosų drožlės 4 valg. š. kupini šaukštai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Miltai 1 st. 1,5 st.
Kaip gaminti
1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.
3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!
Recepto autorė Jūratė Jankauskienė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita