Ingredientai
- Cukrus 250 g 200 g ir 2 valg. š.
- Braškės 2 vnt. 2 - 3
- Pienas 100 ml
- Grietinėlė 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kokosų drožlės 100 g
- Pistacijos 1 valg. š. smulkintų
- Žemės riešutai 2 valg. š. kepintų
- Želatina 1 valg. š.
- Migdolai 30 g riekelių
- Sausainiai 4 vnt. 2 valg. š. - smulkintų
- Šokoladas 2 valg. š. tarkuoto
Kaip gaminti
Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius...
- Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės.
- Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite.
- Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 šaukštais cukraus.
- Įdėkite į pieno /cukraus masę ir gerai išmaišykite veirkite ant silpnos ugnies.
- Įdėkite šaukštą želatinos ir maišykite apie 6-8 min.
- Nuimkite nuo ugnies, įdėkite kokoso drožles – gerai išmaišykite.
- Sudėkite pistacijas, žemės riešutus ir gerai išmaišykite. Į gerai pravėsusią saldainių masę, įdeėkite susmulkintus sausainius, išmaišykite.
- Įdėkite migdolų riekeles ir išmaišykite. Leidžiame atvėsti.
- Supjaustykite braškes nedideliais gabliukais.
- Dar esant drungnai kokosinių saldainių masei, gaminame saldainius. Vandeniu suvilgykite rankas ir pradėkite formuoti apvalų saldainį, į vidų įdėkite braškės gabaliuką.
- Vienus kokosinius saldainius apvoliokite kokoso drožlėse. Tuos saldainius, kuriuos norime apvolioti šokoladu, dedame pusvalandžiui į šaldytuvą, kad jie visiškai atšaltų, kitaip galti tirpti šokoladas.
- Tada apvoliokite šokolado drožlėse.
- Taip pagaminame apie 20 saldainių.
- Porą valandų arba per naktį palaikome šaldytuve.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita