Ingredientai
- Kokosų pienas 750 ml po 250 skirtingo riebumo: 24 proc., 18 proc., 8 proc.
- Cukrus 3 valg. š. kokosų arba cukranendrių nerafinuoto
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š. idealu, jei naudosit žaliosios citrinos (laimo)
- Želatina 20 g
- Kokosų drožlės 2 valg. š. apibarstyti
Kaip gaminti
Deserto tekstūra ir spalva kiek primena labiau įprastus pieno ar grietinėlės drebučius, bet skonis – kokosinis. Desertą pagaminsite trumpiau nei per pusvalandį, kelias valandas palaikysite šaldytuve ir supjaustę galėsite mėgaustis lengvu skanėstu po sočių savaitgalio pietų.
1. Visų trijų rūšių kokosų pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Ten pat berkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis ir kaitindami maišykite, kol įkais, bet neužvirs.
2. Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens, kad išbrinktų, o išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpusią želatiną įmaišykite į karštą kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite ir palikite kiek praaušti.
3. Parinkite didesnį indą skysčiui supilti, tokį, kad želė gautųsi apie 1,5 cm storio. Statykite į šaldytuvą per naktį arba bent 3 valandoms sustingti.
4. Atšalusį desertą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną apvoliokite kokosų drožlėmis ir mėgaukitės. Želė laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų