Ingredientai
- Kokosų drožlės 250 ml
- Džemas 200 ml braškių arba kito mėgstamo
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 - tešlai ir 1 - glajui
- Cukrus 200 ml
- Džiovintos slyvos 1 sauja arba abrikosų
- Riešutai 1 sauja įvairių mišinys
- Miltelinis cukrus 100 g glajui
- Krakmolas 50 ml bulvių
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis šlakelis
Kaip gaminti
- Įmuškite į dubenį 3 kiaušinius, suberkite cukrų ir iki putų išplakite.
- Į kiaušinių plakinį įmaišykite kokoso drožles, krakmolą ir kepimo miltelius. Maišykite kol tešla taps vientisa.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Statykite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
- Iškepusiam kokosiniam biskvitui leiskite kiek pravėsti. Tada perpjaukite jį į dvi lygias dalis.
- Ant vienos dalies biskvito tepkite sluoksnį džemo. Kitą biskvito dalį dėkite ant viršaus. Tada vėl tepkite sluoksnį džemo.
- Paruoškite glajų: atskirkite kiaušinio baltymą, suberkite miltelinį cukrų, citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Jei glajus bus per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus.
- Riešutus gerai nuplaukite ir truputį pakepinkite sausoje keptuvėje, kad taptų traškūs. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, šiek tiek susmulkinkite.
- Glajų tepkite ant pyrago viršaus. Apibarstykite džiovintais vaisiais bei riešutais ir kelioms valandoms (arba dar geriau per naktį) palikite pastovėti.
- Paruoštą pyragą suraikykite norimo dydžio pyragėliais.