Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Ryžiai 120 g apvaliųjų
- Kokosų pienas 300 ml nesaldinto
- Rudasis cukrus 150 g
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Brendis: 2 valg. š.
- Citrinos 2 vnt.
Kaip gaminti
- Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
- Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį.
- Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį, suberkite pusę tarkuotų citrinų žievelių, 80 g rudojo cukraus.
- Maišykite, kol cukrus ištirps. Statykite puodą ant silpnos ugnies, suberkite ryžius. Kartais pamaišydama virkite apie 20 minučių.
- Vanilės ankštį išgriebkite ir virkite dar apie 15 minučių (kol masė sutirštės).
- Kiek pravėsusį pudingą sukrėskite į lėkštes. Karštoje keptuvėje išlydykite likusį rudąjį cukrų. Suberkite likusias citrinų žieveles, maišykite, kol apsivels karamele.
- Po šaukštelį karamelinių žievelių įkrėskite į kiekvieną indą su pudingu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita