Ingredientai
- Kokosų pienas 450 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. 0,5 čili miltelių
- Imbieras 1 arbat. š. 0,5
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto
- Krapai 1 vnt. pundelio šviežių
- Bazilikai 1 vnt. keli lapeliai - šviežių
- Ryžiai 1 st. arba 236 ml
- Daržovių sultinys 1 puodelis 0,5
- Krakmolas 1 arbat. š.
- Lašiša 2 vnt. 2 gabalėliai filė
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
- Prieskoniniai žalumynai 1 žiupsnelis papuošimui
Kaip gaminti
- Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
- Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
- Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
- Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
- Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
- Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita