Ingredientai
- Pienas 3 st.
- Manai 1 st.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnis
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 6 valg. š.
- Varškė 500 g
- Kokosų drožlės 100 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Slyvos 400 g šviežių, pagardui
- Vanduo 50 ml pagardui
- Cukrus 200 g pagardui
- Slyvų likeris (nebūtinai) (pagardui) 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštas šviežių sulčių pagardui
Kaip gaminti
1. Į puodą supilkite pieną, suberkite druską, vanilinį cukrų ir kaitinkite, kol užvirs. Maišydama suberkite manus. Nukėlusi nuo ugnies, palikite kruopas brinkti.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Toliau maišydama po šaukštą sukrėskite išbrinkusius manus, suberkite kokosų drožles (tris šaukštus palikite), galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
3. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200°C karštumo orkaitę. Po 20 minučių apkepo paviršių apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis, pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite dar 25 minutes.
4. Paruoškite slyvų pagardą: slyvas supjaustykite ketvirčiais (prieš tai išimkite kaulus). Sudėkite į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos, įmaišykite likerį ir citrinų sultis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita