Ingredientai
- Kokosų drožlės 1 st. kokosų sluoksniui
- Klevų sirupas 5 valg. š. 2 kokosų sluoksniui ir 3 riešutų sviesto sluoksniui
- Kokosų aliejus 2 valg. š. kokosų sluoksniui
- Riešutų sviestas 3 valg. š. žemės riešutų arba migdolų; riešutų sviesto sluoksniui:
- Druska 1 žiupsnelis nemažas, jūros; riešutų sviesto sluoksniui
- Juodasis šokoladas 100 g su 70% kakavos, rinkitės tokį, kurio sudėtyje nėra pieno miltelių, tokiu būdu turėsite veganinį skanumyną; glajui
Kaip gaminti
1. Kokosų drožles sumalkite elektriniu blenderiu iki kreminės masės. Sumaišykite su klevų sirupu ir kokosų aliejumi. Masę paskirstykite nelabai storu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį penkiolikai minučių.
2. Riešutų sviestą sumaišykite su klevų sirupu ir druska. Tepkite ant kokosų sluoksnio ir dėkite į šaldiklį dar penkiolikai minučių.
3. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą, į jį įmerkite apatinę batonėlio dalį ir dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Viršų apliekite šokoladu. Kartokite su visais batonėliais ir palikite sustingti šaldytuve porai valandų.