Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Pienas 300 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. galima keisti vaniliniu cukrumi
- Miltai 320 g
- Druska 0,25 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Cukrus 180 g
- Kokosų drožlės 150 g nesaldintų
- Sviestas 80 g ištirpinto
- Spanguolės 100 g džiovintų
- Aliejus 1 arbat. š. kepimo formai patepti
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite pieną, muškite kiaušinius, pilkite vanilės ekstraktą. Šluotele švelniai paplakite, kad viskas susimaišytų.
2. Į kitą dubenį persijokite miltus, berkite kepimo miltelius, druską, cinamoną ir išmaišykite. Suberkite ir cukrų, kokosų drožles bei spanguoles ir darsyk viską permaišyite.
3. Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir pilkite į ją kiaušinių-pieno mišinį. Maišykite sausas ir skystas sudėtines dalis šaukštu atsargiai versdami sausuosius ingredientus link centro, supilkite ir ištirpintą sviestą. Labai svarbu šios tešlos nepermaišyti – ji turi būti vientisa, sausų dalelių neturi likti, tačiau ir sukti šaukštu labai intensyviai negalima, nes iškepusi duona bus kieta.
4. Patepkite pailgą keksų kepimo formą trupučiu sviesto ar aliejaus ir supilkite gautą masę, palyginkite viršų. Dėkite formą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 60–80 min. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, ar viršus nepradeda degti. Duona iškepusi, kai įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
5. Iškepusią kokosų duoną palaikykite formoje kelias minutes, o tada atsargiai išimkite ir leiskite galutinai atvėsti. Valgykite vieną ar su sviestu, džemu, medumi. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis