Ingredientai
- Garbanotieji kopūstai 600 g
- Imbieras 1 vnt. 1,5 cm ilgio šviežios šaknies gabalėlis
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Aliejus 4 valg. š.
- Daržovių sultinys 600 ml
- Nesaldintas kokosų pienas (skardinė) 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Aitriųjų paprikų dribsniai 15 g
- Vištiena 1 vnt. krūtinėlės filė
- Pomidorai 6 vnt.
Kaip gaminti
1. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite kietą kotą, lapus supjaustykite juostelėmis. Imbierus ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite imbierus ir svogūnus. Sudėkite kopūstų juosteles, atskieskite sultiniu, supilkite kokosų pieną. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, paprikų dribsniais ir 15–20 min. pavirkite.
3. Tuo metu nuplaukite ir nusausinkite mėsą, supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame iki rusvumo apkepinkite mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais.
4. Išimkite iš puodo kelis šaukštus kopūstų, sutrinkite ir vėl sukrėskite į sriubą. Sudėkite vištieną ir pomidorus, sriubą dar kartą užvirinkite, paskui išpilstykite į pakaitintas lėkštes.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita