Ingredientai
- Sviestas 200 g tešlai
- Cukrus 350 g 200 g tešlai ir 150 g kremui
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 tešlai ir 2 kremui
- Miltai 300 g tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Kokosų drožlės 200 g 100 g tešlai ir 100 g kremui
- Grietinė 100 g tešlai
- Pienas 500 ml kremui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. kremui
- Kukurūzų krakmolas (kremui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite.
2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės pjauti pusiau) patepkite riebalais, apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir sukrėskite visą tešlą. 200°C karštumo orkaitėje kepkite apie 30 min.
3. Paruoškite kremą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais šalto pieno. Kiaušinių plakinį sumaišykite su krakmolu. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Į pieną suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir užvirinkite. Į verdantį pieną, visą laiką maišant, plona srovele supilkite kiaušinių plakinį. Sutirštėjusią masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite.
4. Iškepusį pyrago pagrindą perpjaukite į dvi lygias dalis. Didžiąją dalį kremo sukrėskite ant vieno lakšto ir uždenkite kitu. Viršų aptepkite likusiu kremu ir gausiai apibarstykite kokosų drožlėmis.