Ingredientai
- Juodieji serbentai:(lapų) 1 sauja
- Dilgėlės 5 vnt. lapelių
- Garšvų lapeliai: 3 vnt.
- Saulėgrąžos 1 sauja daigų
- Mėlynės 1 sauja šaldytų
- Datulės 3 vnt. didžiosios šviežios
- Beržų sula:(pagal skonį) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Visus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, įpilkite šviežios (arba raugintos) sulos ir gerai išplakite.
- Nepagailėkite sulos – tai ypač vertingas pavasario gėrimas – jis stiprina organizmą, padeda iš jo pašalinti susidariusius akmenis, toksinus, druskas, tinka nuo mažakraujystės, teigiamai veikia kepenis, gerina medžiagų apykaitą bei virškinimą, skatina audinių regeneraciją.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita