Ingredientai
- Miltai 280 g
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 - trynių ir 1 - baltymas plaktas
- Vanduo 85 ml
- Druska 1 arbat. š. 0,5 - tešlai ir žiupsnis - įdarui
- Sviestas 1 valg. š. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Jautiena 500 g maltos - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
- Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą.
- Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną.
- Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų.
- Paruoštą tešlą plonai iškočiokite. Mažo skersmens stikline, taurele ar kita norima formele išspauskite tešlos apskritimus. Koldūnai turėtų būti vieno kąsnio dydžio.
- Į apskritimų centrą dėkite po šaukštelį jautienos įdaro. Patepkite tešlos apskritimo kraštus plaktu kiaušinio baltymu, perlenkite perpus ir gerai užspauskite.
- Dideliame puode užvirkite druska pagardintą vandenį (trims puodeliams vandens – vienas arbatinis šaukštelis druskos). Sudėkite į jį koldūnus ir virkite, kol koldūnai iškils į vandens paviršių ir vanduo dar kartą užvirs.
- Išimkite koldūnus į sietelį, nuvarvinkite, sudėkite į dubenį ir patiekite iš karto, dar karštus.
- Patiekti galite su gabalėliu sviesto, grietine ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
Recepto šaltinis – „Didžioji virėja“ (1990 m.)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita