„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Konditerijos klasika – flanas

Flanas
Flanas / Strelkabelka.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Strelkabelka.ltKepant šį skanėstą naudojamas vienas triukas, kuris toks paprastas, kad... Kodėl aš to iki šiol nesugalvojau? Bet kaip sakoma – nieko nėra akivaizdaus. Gal tik aš viena esu likus, kuri šito iki šiol nedaro ir vis dar nuosekliai laikosi tešlos gaminimo eigos: pagaminti tešlą, tuomet kišti ją į šaldytuvą, tuomet kočioti ir dėti į kepimo formą. 

Pasirodo yra genialiai paprastas būdas, kurį man papasakojo K. O tai yra: iš karto dar minkštą tešlą įkloti į kepimo formą ir tuomet jau šaldyti šaldytuve. Ar skonio prasme kas nors keičiasi? Ne. Bet esmė ta, kad minkštą tešlą daug lengviau yra įdėti kepimo formą, nei ją kočioti vėsią. Po to vis tiek reikės kišti į šaldytuvą. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Ingredientų kiekis numatytas 22 cm skersmens kepimo formai.

tešla:

1. Mikseriu ar virtuviniu kombainu lėčiausiu greičiu išplakite sviestą su cukraus pudra.

2. Druską ištirpinkite piene ir supilkite į tešlą. Mikseriu išmaišykite, tuomet sudėkite kiaušinio trynį. Turite gauti vienalytę masę.

3. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite, kol ingredientai tiesiog susimaišo. Čia jau persistengti labai nereikia.

4. Dabar tešlą galite šiek tiek pabarstyti miltais (jei limpa prie rankų), tuomet iškočiokite ir įklokite į kepimo formą, kraštai turėtų būti 3 cm aukščio. Kiškite į šaldytuvą bent valandai, o geriausiai – per naktį.

Įdaras:

5. Puodelyje užvirinkite pieną su mineraliniu vandeniu.

6. Didesniame puode šluotele sumaišykite kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Tuomet po truputį supilkite verdantį pieną, nuolatos maišykite šluotele. Masę užvirinkite ir virkite 5 minutes nuolatos maišydami. Masė gerokai sutirštės.

7. Palikite atvėsti, bet periodiškai vis pamaišykite.

8. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir 30 minučių įkiškite į šaldymo kamerą.

9. Supilkite įdarą į šaltą kepimo formą.

10. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. – pajudinus flaną masė pačiame centre turi šiek tiek judėti.

11. Iškepus leiskite visiškai atvėsti ir įkiškite į šaldytuvą, kad dar viskas susistovėtų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.