Ingredientai
- Sviestas 125 g kambario temperatūros; tešlai
- Cukraus pudra 0,5 arbat. š. tešlai
- Druska 0,5 arbat. š. tešlai
- Pienas 375 ml įdarui ir dar 2 valg. šaukšt. tešlai
- Kiaušinių tryniai 0,5 vnt. tešlai
- Miltai 170 g tešlai
- Mineralinis vanduo 375 ml negazuoto; įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Cukrus 210 g įdarui
- Kukurūzų krakmolas 60 g įdarui
Kaip gaminti
Ingredientų kiekis numatytas 22 cm skersmens kepimo formai.
tešla:
1. Mikseriu ar virtuviniu kombainu lėčiausiu greičiu išplakite sviestą su cukraus pudra.
2. Druską ištirpinkite piene ir supilkite į tešlą. Mikseriu išmaišykite, tuomet sudėkite kiaušinio trynį. Turite gauti vienalytę masę.
3. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite, kol ingredientai tiesiog susimaišo. Čia jau persistengti labai nereikia.
4. Dabar tešlą galite šiek tiek pabarstyti miltais (jei limpa prie rankų), tuomet iškočiokite ir įklokite į kepimo formą, kraštai turėtų būti 3 cm aukščio. Kiškite į šaldytuvą bent valandai, o geriausiai – per naktį.
Įdaras:
5. Puodelyje užvirinkite pieną su mineraliniu vandeniu.
6. Didesniame puode šluotele sumaišykite kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Tuomet po truputį supilkite verdantį pieną, nuolatos maišykite šluotele. Masę užvirinkite ir virkite 5 minutes nuolatos maišydami. Masė gerokai sutirštės.
7. Palikite atvėsti, bet periodiškai vis pamaišykite.
8. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir 30 minučių įkiškite į šaldymo kamerą.
9. Supilkite įdarą į šaltą kepimo formą.
10. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. – pajudinus flaną masė pačiame centre turi šiek tiek judėti.
11. Iškepus leiskite visiškai atvėsti ir įkiškite į šaldytuvą, kad dar viskas susistovėtų.