Ingredientai
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Kiauliena 400 g 400-500 g kumpinės kiaulienos
- Salierai 1 vnt. minkštesnis saliero stiebas
- Persikai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 1 valg. š. žalių - pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 vnt. jei mėgstama aštriai
- Pomidorų padažas 1 st. pikantiško
- Druska 1 valg. š. nubrauktas šaukštas
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis malto muskato riešuto
- Aliejus 2 valg. š.
- Miltai 1 valg. š. arba labai smulkių džiūvėsėlių
Kaip gaminti
Ingredientų skaičius nurodytas 3 pusės litro stiklainiams.
1. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus. Išmaišykite ir nakčiai palikite šaldytuve.
2. Kitą dieną ar bent po kelių valandų gaminkite: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir mėsą apkepkite. Kai skystis išgaruos, suberkite (nepadauginant) miltus ar džiūvėsėlius ir mėsą juose trumpai apkepkite.
3. Tuomet ruoškite užpilą: į atskirą indą sutarkuokite vieną nuluptą persiką, supilkite vieną stiklinę pomidorų padažo, sudėkite smulkiai pjaustytą salierą, bei saldžiąją papriką, smulkintas petražoles ir, jei mėgstama, šiek tiek aitriosios paprikos. Gautą masę išmaišykite, užpilkite stikline verdančio vandens ir vėl išmaišius, supilkite į storapadį puodą ar troškintuvą.
4. Suberkite apkeptą mėsą ir troškinkite apie 20 min. vis pamaišant. Patartina paragauti koks skonis, jei reikia, pridėti dar prieskonių. Troškinį sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite. Valgyti galima tiek šaltą, tiek šiltą su bulvėmis.
Konservuotas troškinys „Studento pietūs“ |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita