Ingredientai
- Agurkai 6 vnt.
- Vanduo 1 l
- Actas 200 ml
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 2 valg. š.
- Krapai 1 sauja
- Laurų lapai 3 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis čili
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirneliais
Kaip gaminti
- Agurkus, čili pipirus, juoduosius pipirus, laurų lapus sudėkite į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu.
- Stiklainius pridenkite dangteliais.
- Palaikykite ~ 10 – 15 min. arba, kol rankos nedega nupilkite skystį.
- Skystį nuo agurkų supilkite į puodą ir virkite marinatą.
- Verdančiu marinatu užpilkite agurkus. Pridenkite dangteliais.
- Stiklainius statykite į puodą, užpilkite karštu (panašios temperatūros vandeniu, kad stiklainiai nesprogtų) iškaitinkite vidutinėje temperatūroje ~ 15 min.
- Išėmę stiklainius dangteliai užsukami.
- Stiklainiai apverskite, šiltai apklokite ir palikite atvėsti.
Receptą atsiuntė Rita D.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita