Ingredientai
- Morkos 1 kg nedidelių
- Druska 100 g 20 g ir 2 arbat.š. - marinatui
- Vanduo 400 ml marinatui
- Cukrus 2 arbat. š. marinatui
- Actas 50 ml marinatui
Kaip gaminti
- Morkas nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje penkias minutes.
- Į marinato puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, užvirkite. Įpilkite acto ir vėl užvirkite.
- Morkas sudėkite į stiklainius, užpilkite karštu marinatu, stiklainius perkelkite į puodą su iki 60 laipsnių užkaitintu vandeniu ir kaitinkite 20–25 minutes.
- Paruoštus stiklainius išimkite ir sandariai užsukite dangtelius.
Marinato produktų kiekiai nurodyti vienam litriniam konservų stiklainiui.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita