Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Tunas 150 g arba 6 šaukštai; konservuoto
- Kedrinės pinijos 3 valg. š.
- Džiūvėsiai 3 arbat. š. maltų
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Ančiuviai 5 vnt. gabaliukai filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Parmezano sūris 100 g smulkiai tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 0,5 valg. š.
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Cukinijas dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2 minutes. Ištraukite iš puodo ir panardinkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausiai, su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos. Palikite, kad atvėstų.
2. Į kitą dubenį sudėkite konservuotą tuną, kaparėlius, džiūvėsėlius, kedro riešutus, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
3. Svogūną susmulkinkite kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberkite juos į tuno masę, sudėkite didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišykite.
4. Atvėsusias cukinijas perpjaukite per pusę išilgai ir išskobkite sėklų masę. Užpildykite puseles tuno įdaru ir padarykite „kalnelius“.
5. Įdarytas cukinijas suguldykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykiyte likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
7. Iškepusias pabarstykite persilado prieskoniais ir pašlakstykite juoduoju balzaminiu actu.Kiek neįprastą populiariųjų cukinijų receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė italų kilmės virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų