Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. baltagūžis
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Kmynai 1 arbat. š. malti
- Aliejus 3 valg. š.
- Konservuotos nepjaustytos morkos (skardinė ) 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Kiaušinius išplakite, plakdami po truputį supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kmynais. Supjaustytus kopūstus truputį pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Šiek tiek pravėsusius kopūstus sumaišykite su morkomis ir sukrėskite į kopūstų lapais išklotą apkepo indą. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu ir 20–30 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Norite mėsiško patiekalo? Pusę supjaustytų kopūstų pakeiskite įprastu balandėlių įdaru – malta mėsa ir virtais ryžiais. Apkepo skonis bus kaip balandėlių, tik darbo – gerokai mažiau.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita