Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. pusė didelio
- Paprikos 2 vnt. pusė raudonos saldžiosios, pusė žalios saldžiosios
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 6 skiltelės
- Salierai 1 vnt. pusė gumbo
- Bulvės 5 vnt. 4-5
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Pienas 1 st. padažui
- Sūris 50 g padažui tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.
2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (išskyrus bulves) ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės, paskaninkite pipirais ir druska. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
3. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų, po truputį pilkite pieną. Į padažą suberkite pusę tarkuoto fermentinio sūrio (jeigu reikia, pasūdykite).
4. Iš puodo išgriebkite kopūsto gabalėlius ir nuvarvinkite. Tarp kopūsto lapų dėkite daržovių įdarą, kopūsto skilteles sustatykite į kepimo formą, šalia sudėkite česnako skilteles (neluptas), bulves, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laispnių orkaitėje 20–30 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita