Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt.
- Artišokai: 8 vnt.
- Pastarnokai: 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 40 ml arba vandens
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapieji
- Petražolės 2 valg. š. „Kotányi“
- Mocarelos sūris 1 valg. š. trinta
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Grietinė 1 st. padažui
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai - padažui
- Pomidorai 500 g arba 2 skardinės pomidorų be odelių - aštriai pastai
- Aliejus 2 valg. š. aštriai pastai
- Svogūnai 2 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt. maltų
- Čiobreliai 1 valg. š. aštriai pastai
- Rozmarinai 1 valg. š. aštriai pastai
- Bazilikai 1 valg. š. aštriai pastai
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Balzaminis actas 1 arbat. š. lašelis
Kaip gaminti
1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti.
2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite prieskonius. Supilkite viską į daržovių sultinį ar vandenį ir troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.
3. Paruoškite grietinės padažą. Grietinę sumaišykite su kiaušinių tryniais, pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite grietinės padažą, petražoles, rozmarinus ir mocarelą, pagardinkite pagal skonį. Paskleiskite įdarą ant kopūsto lapų ir susukite mažais ritinėliais.
4. Alyvų aliejų supilkite į ugniai atsparų indą, sudėkite ritinėlius sluoksniais, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.
5. Aštrios pastos ingredinetus sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant silpnos ugnies. Tada nukoškite per sietelį.
6. Patiekite keptus ritinėlius su aštria pomidorų tyre, puoškite bazilikais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita