Ingredientai
- Kopūstai 1 kg
- Manai 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiūvėsiai 100 g maltų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. šlakelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.
2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.
4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita