Ingredientai
- Kopūstai 1300 g baltagūžio
- Ryžiai 1 st. 0,5 – nevirtų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 5 valg. š. maltų
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. ¼ maltos
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. 0,5
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Atskiruose puoduose virkite pasmulkintą kopūstą ir ryžius.
- Kopūstui gerokai apvirus, nupilkite vandenį ir susmulkinkite kopūstą elektriniu trintuvu, kol taps vientisa masė be gumulėlių.
- Į sutrintus kopūstus įmaišykite išvirusius ryžius.
- Susmulkintą svogūną pakepkite aliejuje ir sukrėskite į kopūstų bei ryžių masę.
- Įberkite maltos aitriosios paprikos, druskos, maltų džiūvėsėlių.
- Masę ataušinkite ir įmuškite kiaušinį. Paskui viską išmaišykite ir rankomis formuokite maltinius.
- Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 25 minutes.
- Patarimas: jei norite, kad maltiniai būtų tvirtesni, išėmę iš orkaitės, palaikykite juos porą minučių, kad kiek atauštų.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita