Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 130 g šaltas sviestas - tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 tešlai ir 3 užpilui
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Kopūstai 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Krapai 30 g
- Sūris 100 g
- Spanguolės 100 g
- Grietinė 150 g užpilui
Kaip gaminti
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje. Pagardinkite druska, cukrumi bei krapais, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės.
3. Atšąlusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus. Tolygiai paskirstykite įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.
4. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita