Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. pusės gūžės
- Morkos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Ryžiai 1 st. virti
- Faršas 500 g kiaulienos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorų padažas 3 valg. š. 3 - 4
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinė 3 valg. š. 3 - 4
- Sultinys 1 st. 0,5 st.
Kaip gaminti
1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika.
2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą sluoksniais dėkite troškintus kopūstus, faršą ir ryžius. Miltus sumaišykite su nekarštu sultiniu, pomidorų padažu ir grietine.
3. Paruoštą padažą supilkite ant apkepo ir kepkite 160 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 30 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita