Ingredientai
- Kopūstai 0,5 vnt. nedidelio
- Obuoliai 1 vnt. didelis tvirtas
- Pekaninių karijų riešutai 1 sauja
- Džiovintos spanguolės 1 sauja arba juodųjų serbentų
- Kmynai 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus, labai tinka graikiškas; padažui
- Vyno actas 1 valg. š. baltojo; padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. Dižono; padažui
- Druska 0,5 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir dideliame dubenyje kiek užbėrę druskos švelniai pamaigykite, kad suminkštėtų.
2. Obuolį supjaustykite šiaudeliais ar plonomis riekelėmis ir kartu su riešutais, spanguolėmis bei kmynais berkite ant kopūstų.
3. Padažui pirmiausia sumaišykite alyvuogių aliejų ir jogurtą. Tada pilkite citrinų sultis, actą ir garstyčias, maišykite iki vientisos konsistencijos ir pagardinkite druska bei pipirais. Pilkite padažą ant kopūstų ir tuojau pat patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos