Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. baltagūžis
- Faršas 400 g vištienos
- Porai 1 vnt. didelis
- Bulvės 4 vnt.
- Mocarelos sūris 300 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto parmezano
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis natūralaus žolelių sultinio
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
Kaip gaminti
1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.
3. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol pasidarys permatomi, tada įmaišykite šakute maigytą faršą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apie 8 min. patroškinkite.
4. Karščiui atsparioje kepimo formoje vis užberdama mocarelos ir parmezano sluoksniuokite bulves, kopūstus ir porus, svogūnų ir faršo troškinį.
5. Apkepą apliekite padažu, paruoštu trupintą sultinio kubelį sumaišius su prieskoniais, aliejumi ir citrinų sultimis.
6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita