Ingredientai
- Vanduo 2 l
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 4 vnt.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis
- Ciberžolė 1 arbat. š. žiupsnelis
- Daržovių sultinys 2 vnt. kubeliai
- Citrinos sultys: 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti pagal skonį
- Petražolės 10 g šviežių
- Krapai 10 g šviežių
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias paprikas, kalendras, ciberžoles, išmaišykite ir dar šiek tiek viską pakepinkite.
3. Vandenį supilkite į puodą, statykite jį ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumeskite bulves, kopūstus, sukrėskite kvapią prieskonių masę, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių.
4. Sudėkite smulkintus sultinio kubelius. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Supilkite citrinos sultis ir dar kelias minutes virkite.
5. Tiekite apibarstytą šviežiais smulkintais žalumynais. Sriubą tinka skaninti šaukšteliu natūralaus jogurto ar liesos grietinės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita