Ingredientai
- Kopūstai 500 g pusė kopūsto gūžės
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. pusė saliero gumbo
- Kaliaropės (2 nedidelės) 300 g
- Bulvės 4 vnt.
- Obuoliai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 1 vnt. pluoštelis šviežių šakelių
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Prieskonių mišinys 1 valg. š.
- Vanduo 2 l
Kaip gaminti
1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min.
2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite petražoles. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nenuluptą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Viską sudėkite į apvirtą sriubą, įdėkite šaukštą prieskonių mišinio, uždenkite ir dar 10 min. pavirkite.
3. Nuo ugnies nukeltą sriubą galite paskaninti mėgstamais prieskoniniais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita