Ingredientai
- Faršas 500 g 500 - 600 g kiaulienos
- Morkos 1 vnt.
- Grietinė 2 valg. š. 2 - 3
- Svogūnai 1 vnt.
- Špinatai 100 g 100 - 150
- Kopūstai 1 vnt. 8 - 10 lapų
- Aliejus 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Žolelių mišinys: 1 žiupsnelis
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis
Kaip gaminti
1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu, galite naudoti ir keksams skirtą skardą. Kopūsto lapus dėkite taip, kad užeitų vienas ant kito, ir palikite vieną kraštą ilgesnį, kad būtų galima užkloti faršo įdarą.
2. Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuota morka, svogūnu ir plikytais smulkintais špinatais, likusiais smulkintais kopūstlapiais. Į faršą sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, paskaninkite žolelėmis, pipirais ir druska.
3. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ratu ant kopūsto lapų. Lapų galus užlenkite. Vyniotinį užpilkite maždaug ½ stiklinės sultinio, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių. Likus kepti 10 minučių foliją nuimkite, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
4. Prie šio patiekalo galite paruošti grietinės ir sviesto ar grybų padažo. Padažą užpilkite ant iškepto vyniotinio ir dar kepkite kelias minutes, kad įsigertų.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita