Ingredientai
- Ryžiai 300 g Jasmine ryžių
- Jautiena 500 g antrekoto (jautienos išpjovos prie šonkaulių), supjaustyto labai plonomis juostelėmis
- Salotos 1 vnt. salotų galvos, pvz., romaninių arba gūžinių salotų
- Prieskoniai 1 vnt. 1 pak. SANTA MARIA korėjietiško BBQ BULGOGI prieskonių mišinio
- Aliejus 2 valg. š.
- Vanduo 1 valg. š.
- Padažas:(3–4 valg. š. SRIRACHA padažo) 3 valg. š.
- Kalendros 1 žiupsnelis lapelių
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
Kaip gaminti
1. Išvirkite ryžius laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
2. Nuimkite salotų lapus, nusausinkite sudėję ant popierinės servetėlės.
3. Supjaustykite mėsą plonomis juostelėmis.
4. Sumaišykite korėjietiškus BBQ BULGOGI prieskonius su aliejumi ir vandeniu, kad gautumėte tirštoką marinatą. Sudėkite į jį mėsą ir palikite marinuotis 10 minučių.
5. WOK arba paprastoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir trumpai apkepkite mėsą, kol ji gražiai apskrus.
6. Patiekite mėsą sudėję ant salotų lapų su ryžiais ir aštriu SRIRACHA padažu. Papuoškite keliais kalendrų lapeliais ir susmulkinta aitriosios paprikos ankštimi.
Patarimas! Vietoj antrekoto galite naudoti tokį patį kiekį jautienos didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su antrekotu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita