Ingredientai
- Morkos 500 g
- Česnakai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Kalendros 1 arbat. š. maltos - žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Actas 2 valg. š. obuolių
- Saulėgrąžų aliejus 80 ml
- Svogūnai 1 vnt. 1/3
Kaip gaminti
- Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais specialia tarka.
- Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišykite.
- Šį mišinį gerai išmaišykite su morkomis. Česnakų skilteles išspauskite preseliu, išmaišykite su obuolių actu ir morkomis.
- 80g saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, kad aliejus įgautų gerą skonį, svogūną išmeskite, verdančiu aliejumi užpilkite morkas, jas greitai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
- Morkos skaniausios, kai per naktį pastovi šaldytuve. Šių morkų galima pasigaminti ir didesnį kiekį, nes šaldytuve uždengtame inde jas galima laikyti 4-5 dienas.
- Patiekiant, galima užbarstyti smulkiai supjaustytų svogūno laiškų.
Receptą atsiuntė Rita D.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita