Ingredientai
- Grybai 750 g 500 didokų kreivabudžių galvučių - kepsneliams ir 250 voveraičių - padažui
- Miltai 60 g kepsneliams
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 - kepsneliams ir 2 tryniai - padažui
- Džiūvėsiai 60 g maltų - kepsneliams
- Tepusis riebalų mišinys: (padažui) 40 g
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Citrinos 1 vnt. padažui
- Grietinėlė 200 g 35 % riebumo - padažui
- Daržovių nuoviras: 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kreivabudžių galvutes nuvalykite ir nuplaukite. Pavoliokite miltuose, paskui pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir pavoliokite džiūvėsiuose.
2. Voveraites nuplaukite ir pakepinkite pusėje kiekio riebalų. Pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3.Iš citrinos išspauskite sultis. Ant mažos ugnies lėtai užvirinkite grietinėlę. Maišant į ją supilkite citrinos sultis. Į padažą įmaišykite daržovių nuovirą, po žiupsnelį druskos, pipirų. Tris šaukštus karšto citrininio padažo išsukite su kiaušinių tryniais ir įmaišykite į visą padažą. Sudėkite voveraites ir pašildykite.
4. Kreivabudes kepkite iš abiejų pusių likusiuose riebaluose, kol gražiai parus, pasūdykite. Iškart patiekite su voveraičių padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita