Ingredientai
- Moliūgo sėklos 100 g
- Saulėgrąžos 70 g
- Linų sėmenys 2 valg. š.
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Speltų miltai 100 g pilno grūdo
- Vanduo 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Moliūgų sėklas, linų sėmenis ir saulėgrąžas elektriniu smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės (tą galite padaryti ir akmeninėje prieskonių grūstuvėje rankomis). Suberkite šią masę į dubenį, sudėkite likusius ingredientus – miltus, sezamų sėklas ir druską – ir įpilkite 100 ml vandens. Sumaišykite viską, kad būtų tvirtos konsistencijos tešla. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandį, kol sutvirtės.
3. Ant miltuoto darbastalio iškočiokite tešlą į 3 mm storumo lakštą, ir norimo dydžio formele (tiks ir stiklinaitė) išpjaukite iš tešlos krekerius. Juos perkelkite į paruoštas skardas, palikdami nedidelius tarpus (krekeriai labai nedaug, bet pasiplės kepdami). Iš tešlos likučių ir vėl suformuokite ploną lakštą, kol visą tešlą supjaustysite.
4. Kepkite apie 10–12 min., arba kol patamsės. Leiskite atvėsti ir patiekite su norimais priedais – sūriu, užtepėlėmis, rikota, medumi, džemais...
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis