Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 250 ml neskaldytų
- Vanduo 0,25 puodelis
- Augalinis pienas 2 puodelis geriausiai tinka avižų
- Cinamonas 0,75 arbat. š.
- Linų sėmenys 3 arbat. š. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Mangas 1 vnt. supjaustyto kubeliais; patiekimui
- Migdolų sviestas 1 valg. š. patiekimui
- Klevų sirupas 2 arbat. š. patiekimui
Kaip gaminti
Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais.
1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.
2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.
3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.
4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.
5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės