Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. puodelis smulkiais žiedynais išskirstytų
- Morkos 2 vnt. puodelis stambiai sutarkuotų
- Vištienos sultinys 1 l neriebaus; gali būti tirpus
- Miltai 3 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Sojų pienas: (miltelių) 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Brokolinius kopūstus apvirkite garuose arba 2 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
2. Morkas sukrėskite į mikrobangų krosnelei tinkamą indą, įpilkite šaukštą vandens, uždenkitei ir didžiausiu galingumu kaitinkite 7 minutes. Galima išsiversti ir be mikrobangų krosnelės – morkas su trupučiu vandens patroškinkite ant silpnos ugnies.
3. Puode, kuriame bus verdama sriuba, išlydykite sviestą, pakepinkite miltus, supilkite sultinį, įberkite sojų pieno miltelių, druskos ir maišydami užvirinkite.
4. Į verdantį skystį sukrėskite paruoštas daržoves ir dar kelias minutes virkite pamaišydami.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita