Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. vidutinis, nuplautas ir supjaustytas žiedynais
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 0,5 vnt. susmulkinto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Bulvės 2 vnt. vidutinės, supjaustytos kubeliais
- Vištienos sultinys 1 l
- Grietinėlė 50 ml
- Čiobreliai 3 vnt. šakelės
- Briuseliniai kopūstai 10 vnt. galvučių, padalintų į lapelius
- Ožkų pieno sūris 150 g stambiai sutrupinto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir po žiupsnį druskos bei juodųjų pipirų, kepinkite pamaišydami, kol svogūnai taps perregimi. Sudėkite bulves ir 3/4 kalafiorų, supilkite sultinį ir įmeskite čiobrelių šakeles.
3. Virkite daržoves ant nedidelės ugnies apie 30 min., retkarčiais pamaišydami, kol jos suminkštės, tada išimkite čiobrelių šakeles.
4. Kol sriuba verda, likusius 1/4 kalafiorų bei briuselinių kopūstų lapelius paskleiskite kepimo formoje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 5–7 min., kol briuselinių kopūstų lapeliai suglebs, tada juos išimkite iš skardos, o kalafiorus pakepkite dar 7–10 min., kol taps auksiniai.
5. Visą puodo turinį elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Grąžinkite ant ugnies, supilkite grietinėlę ir užkaitinkite, paragaukite, ar netrūsta druskos ar pipirų.
6. Įpilkite sriubos į dubenėlius, į kiekvieną įberkite po šaukštą-kitą keptų kalafiorų žiedynėlių ir briuselinių kopūstų lapelių, paskaninkite ožkų pieno sūriu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos