Ingredientai
- Pievagrybiai 500 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 2 šaukštai sriubai ir 1 patiekimui
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas kubeliais
- Miltai 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 600 ml
- Grietinėlė 200 ml
- Česnakai 3 skiltelės 2 sriubai ir 1 patiekimui
- Sviestas 1 valg. š. patiekimui
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š. šviežių, kapotų; patiekimui
- Prancūziška duona 1 vnt. supjaustyta riekelėmis, paskrudinta; patiekimui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai ir patiekimui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai ir patiekimui
Kaip gaminti
1. Grybus greitai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jokiu būdu nepamerkite jų vandeny, jie ir šiaip vandeningi, o sumerkti į vandenį jo dar labiau prisitrauks. Atidėkite į šalį 3–4 gražius grybukus. Likusius supjaustykite griežinėliais.
2. Aliejų įkaitinkite dideliame puode ant gana stiprios ugnies, suberkite ir kepkite jame grybus, kol išgaruos išsiskyręs skystis ir grybai ims rusvėti. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Suberkite svogūnus, kaitinkite apie 4 minutes, vis maišant, kad svogūnai nepridegtų. Apiberkite miltais ir kaitinkite dar bent pusę minutės, kol visai nesimatys miltų baltumo.
3. Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite pertrintu česnaku ir leiskite palengva virti 10 min.
4. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, druska, jeigu reikia, leiskite dar 10 min. pavirti ant nedidelės kaitros.
5. Tuo tarpu griežinėliais supjaustykite į šalį atidėtus grybukus. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą drauge su aliejumi, kepkite grybus, kol šie susitrauks ir paruduos, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelkite nuo ugnies.
6. Sriubą sutrinkite elektrine trintuve. Pilkite į lėkštes, apiberkite keptais grybais ir mėgaukitės.
Patiekite šią sriubą su tiesiog skrudinta balta duona arba su duonos srebučiais. Kaip turbūt supratote, česnako man niekada nėra per daug...
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos