Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. didelis, smulkiai supjaustytas
- Porai 1 vnt. supjaustytas žiedais
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. vidutinis, suskirstytas žiedynais
- Lęšiai 200 g raudonųjų
- Daržovių sultinys 1 l tinka paruoštas iš ekologiško sultinio pakelio
- Fetos sūris 100 g trupinto; galima keisti varškės sūriu ar natūraliu jogurtu
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Duona 2 riekės geros šviesios, ciabbata tipo
- Petražolės 5 vnt. šakelės
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Aukštame puode su trupučiu aliejaus iki aukso spalvos pakepinkite porą ir svogūną. Tada berkite brokolio gabaliukus ir kelias minutes pamaišydami kepkite.
2. Supilkite sultinį ir, kai užvirs, lęšius. Virkite apie 15 minučių, arba kol lęšiai taps minkšti.
3. Kol sriuba verda, supjaustykite duoną kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su vos vos aliejaus – kol gabalėliai taps traškūs.
4. Sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite norimos temperatūros su šaukštu trupinto sūrio (arba jogurto), šviežiai pjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos