Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. 4-5
- Morkos 1 vnt.
- Špinatai 100 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Kalakutiena 300 g maltos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Manai 2 valg. š.
- Šaldyti žirneliai 50 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį; maltų
Kaip gaminti
1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame jau verda kitos daržovės, dar pavirkite apie 5-7 min. Puodą nukaiskite nuo viryklės ir elektriniu smulkintuvu visą masę sutrinkite.
3. Iš maltos kalakutienos (į kurią prieš tai reikia įmušti kiaušinį, įdėti manus, druskos, pipirų) formuokite nedidelius kukulius, dėkite juos į kreminę sriubą ir virkite dar apie 15 min.
4. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Tiekite su grietine.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita