Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Porai 3 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Daržovių sultinys 1500 ml natūralus
- Juoda duona 4 riekės itališka tamsi
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 20 g ryšulėlis laiškinių česnakų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Grietinėlė 200 ml
- Sezamo sėklos 1 sauja skrudintos
Kaip gaminti
1. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais.
2. Porus labai gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
3. Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.
4. Sultinį supilkite į didelį puodą, ten pat suberkite smulkintas bulves, porų žiedelius, įmeskite po kelis laurų lapelius ir pipirų žirnelius.
5. Puodą pridenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite apie 45 minutes, sriubai baigiant virti suberkite kapotus laiškinius česnakus, pagal skonį berkite druskos.
6. Sriubą elektriniu plakikliu išplakite iki vientisumo.
7. Duoną supjaustykite kubeliais ir sausoje keptuvėje apkepkite iki traškumo.
8. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite grietinėle, duonos skrebučiais ir sezamų sėklomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita