Ingredientai
- Salierai 800 g gumbo
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 3 vnt.
- Vanduo 1 l verdančio
- Grietinėlė 200 ml
- Žuvis 150 g šalto rūkymo raudonos žuvies filė
- Sviestas 30 g
- Krapai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Muskatas 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos sultys 1 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite supjaustytas daržoves.
3. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Sutrinkite sriubą blenderiu (geriausiai – su panardinamu), įpilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius pagal skonį.
5. Patiekiant lėkštėse į sriubą įdėkite žuvies gabalėlį ir apibarstykite smulkintais krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos