6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais
Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Vietoj svogūnų laiškų galima naudoti špinatus arba šviežius kopūstus.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Askaloninius ir paprastus česnakus nulupkite bei smulkiai sukapokite. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant mažos ugnies apkepkite askaloninius bei paprastus česnakus, kol šie taps skaidrūs. Į keptuvę įpilkite karštą vištienos sultinį ir, nuolat maišydami, leiskite jam išgaruoti. Viską pasūdykite.

4. Tada į keptuvę dėkite šviežius čiobrelio lapelius bei supjaustytus svogūnų laiškus. Viską maišydami laikykite ant ugnies dar 1–2 min. Vėliau pilkite pieną, grietinėlę bei troškinkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnai taps minkšti. Nukelkite nuo ugnies.

5. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir berkite į keptuvę su kitais ingredientais.

6. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasūdykite ir išplakite iki standžių putų. Trynius šiek tiek išplakite šakute, įpilkite į keptuvę su esančiais joje ingredientais ir, nuolat maišydami, palaipsniui, pilkite išplaktus baltymus.

7. Karščiui atsparias formeles ištepkite sviestu. Iki 2/3 užpildykite formeles mase iš keptuvės. Viršų apibarstykite maltais muskato riešutais.

8. Gilesnę skardą iki pusės pripildykite vandens ir išdėliokite formeles. 10–12 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Patiekalą patiekite dar karštą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.