Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Svogūnų laiškai 2 sauja
- Česnakai 2 vnt. (askaloniniai)
- Parmezano sūris 60 g (tiks bet koks kietasis sūris)
- Sviestas 50 g
- Čiobreliai 1 sauja
- Pienas 100 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Vištienos sultinys 60 ml
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Muskatas 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. (šviežiai malti)
- Druska 2 g (jūros)
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Askaloninius ir paprastus česnakus nulupkite bei smulkiai sukapokite. Supjaustykite svogūnų laiškus.
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant mažos ugnies apkepkite askaloninius bei paprastus česnakus, kol šie taps skaidrūs. Į keptuvę įpilkite karštą vištienos sultinį ir, nuolat maišydami, leiskite jam išgaruoti. Viską pasūdykite.
4. Tada į keptuvę dėkite šviežius čiobrelio lapelius bei supjaustytus svogūnų laiškus. Viską maišydami laikykite ant ugnies dar 1–2 min. Vėliau pilkite pieną, grietinėlę bei troškinkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnai taps minkšti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir berkite į keptuvę su kitais ingredientais.
6. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasūdykite ir išplakite iki standžių putų. Trynius šiek tiek išplakite šakute, įpilkite į keptuvę su esančiais joje ingredientais ir, nuolat maišydami, palaipsniui, pilkite išplaktus baltymus.
7. Karščiui atsparias formeles ištepkite sviestu. Iki 2/3 užpildykite formeles mase iš keptuvės. Viršų apibarstykite maltais muskato riešutais.
8. Gilesnę skardą iki pusės pripildykite vandens ir išdėliokite formeles. 10–12 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Patiekalą patiekite dar karštą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis